Spooroverlast bij Leiden

Sinds 24 maart wordt er gewerkt aan het emplacement Leiden en rijden treinen daar met een aangepaste dienstregeling. De afgelopen dagen hebben zich enkele vervelende storingen voorgedaan elders op het spoorwegnet, die voor de reizigers rond Leiden meer overlast veroorzaakten dan voorzien. ProRail en NS bieden treinreizigers excuses aan voor deze overlast.
Drieweekse bij Leiden - voorjaar 2019

De werkzaamheden bij Leiden duren nog tot 15 april en zijn onderdeel van een grote spoorvernieuwing rondom het station. Tijdens deze werkzaamheden blijven de treinen waar mogelijk rijden. Deze treinen kunnen niet altijd verlengd worden en bij inzet van bussen zijn er niet altijd voldoende bussen beschikbaar. Omdat de helft van de sporen buiten gebruik is, blijft deze situatie de komende vijf dagen kwetsbaar, zeker bij onvoorziene omstandigheden, zoals vandaag (dinsdag 9 april 2019).

Evalueren

Pier Eringa:  “We hebben het hier over een enorme spoorvernieuwingsoperatie op een van de grootste stations van Nederland. Daarbij laten we de treinen zo veel mogelijk rijden, om overlast te verminderen. Dat is best bijzonder. We moeten na deze drieweekse onderhoudsperiode samen met NS kijken of we dat beter hadden kunnen doen.”

Nog even doorbijten

Roger van Boxtel: “We realiseren ons dat we veel vragen van onze reizigers. Het blijft voor treinreizigers rond Leiden de komende dagen echt even doorbijten. We gaan de werkzaamheden grondig met elkaar evalueren om zien hoe we in de toekomst de hinder voor reiziger bij werkzaamheden kunnen verminderen.”

Einde werkzaamheden

Op maandag 15 april is de periode van drie weken werkzaamheden afgelopen en rijden de treinen weer zoals normaal.

Gepubliceerd op