Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spooroverlast bij Leiden

Nieuws

9 april 2019

Sinds 24 maart wordt er gewerkt aan het emplacement Leiden en rijden treinen daar met een aangepaste dienstregeling. De afgelopen dagen hebben zich enkele vervelende storingen voorgedaan elders op het spoorwegnet, die voor de reizigers rond Leiden meer overlast veroorzaakten dan voorzien. ProRail en NS bieden treinreizigers excuses aan voor deze overlast.

De werkzaamheden bij Leiden duren nog tot 15 april en zijn onderdeel van een grote spoorvernieuwing rondom het station. Tijdens deze werkzaamheden blijven de treinen waar mogelijk rijden. Deze treinen kunnen niet altijd verlengd worden en bij inzet van bussen zijn er niet altijd voldoende bussen beschikbaar. Omdat de helft van de sporen buiten gebruik is, blijft deze situatie de komende vijf dagen kwetsbaar, zeker bij onvoorziene omstandigheden, zoals vandaag (dinsdag 9 april 2019).

Evalueren

Pier Eringa:  “We hebben het hier over een enorme spoorvernieuwingsoperatie op een van de grootste stations van Nederland. Daarbij laten we de treinen zo veel mogelijk rijden, om overlast te verminderen. Dat is best bijzonder. We moeten na deze drieweekse onderhoudsperiode samen met NS kijken of we dat beter hadden kunnen doen.”

Nog even doorbijten

Roger van Boxtel: “We realiseren ons dat we veel vragen van onze reizigers. Het blijft voor treinreizigers rond Leiden de komende dagen echt even doorbijten. We gaan de werkzaamheden grondig met elkaar evalueren om zien hoe we in de toekomst de hinder voor reiziger bij werkzaamheden kunnen verminderen.”

Einde werkzaamheden

Op maandag 15 april is de periode van drie weken werkzaamheden afgelopen en rijden de treinen weer zoals normaal.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers