Spoorse wensen gezocht

Nieuws

27 maart 2019

De Spoorwensdagen komen er weer aan! Op 21 en 22 mei 2019 zetten zo'n 200 vrijwilligers van ProRail en NS zich in om 75 spoorse wensen in vervulling te laten gaan. Deze week kunnen nog wensen aangemeld worden. Wie verras jij met een spoors dagje als treinverkeersleider, machinist, monteur of bouwmanager? Ontdek samen de techniek van spoor én treinen!

VIPs en vrijwilligers

Enthousiaste vrijwilligers van ProRail en NS maken al meer dan tien jaar de op vrijwillige basis de Spoorwensdagen mogelijk. De vroegere directietrein ‘De Kameel’ wordt omgetoverd tot SpoorwensdagExpress en brengt tientallen genodigden, die we VIPs noemen, naar hun bijzondere bestemming. Er gaan door heel het land spoorgerelateerde wensen in vervulling. Die wensen kunnen door iedereen, van jong tot oud, worden ingediend. Voorbeelden van ingediende wensen:

  • Een bezoek aan het simulatorcentrum in Amersfoort
  • Op pad met incidentenbestrijding van ProRail
  • Meelopen met een hoofdconducteur op de trein
  • Een bezoek aan een van de onderhoudsbedrijven van NS
  • Een treinrit met de vroegere directietrein “de Kameel”
  • Een bezoek aan ProRail Verkeersleiding
  • Een bezoek aan de werkplaats voor goederenvervoerders
  • Kijkje achter de schermen bij een bouwplaats of station

Het aanmelden van wensen kan tot 31 maart 2019 via spoorwensdagen.nl.

Spoorwensdagen zijn een begrip geworden

De Spoorwensdagen werden in mei 2008 voor de eerste keer gezamenlijk georganiseerd door NS en ProRail in het kader van een opleiding Management Development. Binnen korte tijd verzamelden zij 150 vrijwilligers binnen NS en ProRail om zich heen om de ingediende wensen te vervullen. Vanwege het succes hebben de initiatiefnemers besloten om van de Spoorwensdagen een jaarlijks terugkerend evenement te maken en de Stichting Spoorwensdagen op te richten.

Het eerste bestuur bestond uit alle oorspronkelijke initiatiefnemers. Inmiddels is het stokje overgedragen aan nieuwe bestuursleden, van zowel NS als ProRail, die het initiatief met veel plezier voortzetten. Inmiddels kan het initiatief elk jaar op grote steun rekenen van veel vrijwilligers en enthousiaste collega’s op de dag zelf.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers