Spoorstremming en 3 overwegen afgesloten tijdens werkzaamheden

Nieuws

24 april 2020

We werken tussen Groningen en Leeuwarden aan het spoor van vrijdagavond 24 april, 20.00 uur tot en met maandag 4 mei. Tijdens de werkzaamheden in deze meivakantie rijden er geen treinen tussen Groningen en Buitenpost van vrijdagavond 24 april 20.00 uur tot en met dinsdag 28 april en van woensdag 29 april t/m maandag 4 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in. In deze periode is het ook nodig 3 overwegen te sluiten. Het gaat hier om overweg Peizerweg in Groningen, Hoendiep in Vierverlaten en De Gast in Zuidhorn.

Werkzaamheden 
Vanuit het project ESGL werken we in de meivakantie aan het verbeteren van de stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Ook werken we aan een keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen, plaatsen we een aantal wissels en sluiten we het nieuwe spoor aan op het bestaande spoor.

Eind 2020 gaat de extra sneltrein Groningen Leeuwarden rijden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.   

Bekijk ook dit filmpje voor meer informatie over de werkzaamheden: https://youtu.be/73HV9rg3aOQ

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers