Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoortunnels op hun plek in Veenendaal

Nieuws

23 augustus 2018

Missie geslaagd! In de nacht van donderdag 23 augustus zijn twee enorme betonnen tunnels onder het spoor geplaatst in Veenendaal. Nu nog het spoor terugbouwen zodat er maandag weer treinen overheen kunnen.

Overweg wordt opgeheven

Aan de noordzijde van Veenendaal zijn twee onderdoorgangen onder de spoorlijn Utrecht-Arnhem in aanbouw; één voor auto’s in het verlengde van Voorpoort en één voor langzaam verkeer in het verlengde van de Nieuweweg Noord. De huidige spoorwegovergang komt in 2019 te vervallen. De tunnels worden in de komende maanden afgebouwd en naar verwachting medio 2019 opengesteld voor verkeer.

Ruimte voor meer treinen

De onderdoorgangen zijn nodig om in de toekomst meer treinen over het spoor te kunnen laten rijden en tegelijk de bereikbaarheid en veiligheid te vergroten voor wegverkeer. De huidige spoorwegovergang in de provinciale weg N418 tussen Veenendaal en De Klomp is nu een knelpunt. Het steeds vaker dicht gaan van de spoorbomen betekent oponthoud, extra belasting van de omgeving en toenemende onveiligheid. De aanleg van de spoortunnels komt voort uit het Programma Hoog Frequent Spoorvervoer van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Samenwerking

De aanleg van de spooronderdoorgangen vindt plaats op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal en is een samenwerking tussen deze vijf partijen, ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. BAM is de uitvoerende partij.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers