Spoorverbetering Zevenaar-Didam van start

Nieuws

8 februari 2019

Een snellere reistijd, minder vertragingen en meer overstaptijd. In Didam is op 17 december 2018 het startsein gegeven voor de Spoorverbetering Zevenaar-Didam.

Spoorlijn belangrijk voor reizigers en werkgelegenheid

De spoorlijn Arnhem-Doetinchem-Winterwijk is belangrijk voor de Achterhoek en de regio Arnhem-Nijmegen. Het vormt de aansluiting naar de Randstad. Dat is belangrijk voor reizigers, maar ook voor de werkgelegenheid in de Liemers en de Achterhoek. De treinen rijden over het algemeen op tijd. Toch kan en moet het nog een stuk beter. Er zijn nog te veel vertragingen. Dit komt doordat veel treinen gebruik maken van het enkelspoor. Ook kunnen deze treinen elkaar maar op twee plaatsen passeren. Het is tijd voor een blijvende en toekomstbestendige oplossing.

Sneller op je bestemming

Aannemer Strukton Rail verdubbelt 4,5 km spoor tussen Zevenaar en Didam. Een flinke klus die eind 2019 klaar is. Door de spoorverdubbeling kunnen treinen elkaar straks zonder problemen passeren. Ook is er door de hogere snelheid meer tijd om de trein te keren in Arnhem. Dat zorgt voor een betrouwbaardere dienstregeling voor de 21.000 dagelijkse reizigers.

Een extra waarschuwing als startsein

In plaats van één zijn er straks twee sporen. Inwoners zullen dus nog beter moeten oppassen bij het oversteken. Als startsein van de spoorverbetering is daarom bij het tweede spoor een extra waarschuwing geplaatst: een symbolisch tweede kruis en een bord met ‘WACHT tot het rode licht gedoofd is. Er kan nog een trein komen’. Een passend startsein voor een project dat niet alleen het spoor verbetert, maar ook de veiligheid vergroot.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers