Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorverdubbeling bij Utrecht in volle gang

Nieuws

29 maart 2017

ProRail verdubbelt het spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn. Zo komt er eind van dit jaar een nieuwe spoorbrug bij over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het doel? Ruimte maken voor meer treinen.

Ruimte maken voor meer treinen

Wie met de trein over het Amsterdam-Rijnkanaal Utrecht binnen rijdt, kan het niet ontgaan: de werkzaamheden van ProRail voor de verdubbeling van het spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn zijn in volle gang. Aan de centrumzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal, waar het spoor de Cartesiusweg kruist, is de omtrek van het tweede spoorviaduct goed zichtbaar. Aan weerszijden van het kanaal verrijzen ook de landhoofden van de nieuwe spoorbrug. Die brengen we hier in het najaar aan. Vakmensen brengen met veel precisie de fundamenten aan waar de brug op komt te liggen. De brugdelen worden in april naar de voorbouwlocatie langs het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren. Daar wordt de brug afgebouwd. ProRail verdubbelt het spoor om ruimte te maken voor meer treinen. In 2018 kan het nieuwe spoor in gebruik worden genomen. Spoorhart Utrecht is dan klaar voor de toekomst.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers