Spoorvernieuwing tussen Roosendaal en Vlissingen

Nieuws

23 augustus 2021

Van 28 augustus tot en met 3 september werken we aan het spoor tussen Roosendaal en Vlissingen. De grootste werkzaamheden vinden plaats in Vlissingen en in Middelburg. Door het spoor te vernieuwen zorgen we ervoor dat het spoor in goede conditie blijft en weer vele jaren mee kan. Tijdens de werkzaamheden wordt vervangend busvervoer ingezet.

Vlissingen

In Vlissingen werken we aan het spoor vanaf de A58 richting het zuiden tot aan het station. We gaan hier wissels vernieuwen en nieuw ballastgrind en nieuwe dwarsliggers en spoorstaven aanleggen. Ook voeren we kabel- en leidingenwerkzaamheden uit. Tijdens de werkzaamheden is de overweg Oude Veerhavenweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Er worden omleidingsroutes voor verkeer ingesteld.

Middelburg

In Middelburg werken we op en nabij het station. Het betreft het spoor tussen de overweg Schroeweg en de overweg Nieuwlandseweg. We gaan hier wissels vernieuwen, nieuw ballastgrind en nieuwe dwarsliggers en spoorstaven aanleggen. Ook voeren we drainage-, kabel- en leidingenwerkzaamheden uit.

Aan de centrumzijde van het station (voorzijde) gelden meerdere afsluitingen voor het verkeer. De verkeerssituatie wordt lokaal op borden aangegeven.

  • Het autoverkeer vanaf het oosten richting het station is tijdens de werkzaamheden geheel gestremd. Uitzondering hierop zijn de busdiensten, die blijven wel rijden en kunnen het busstation dus bereiken. De parkeergarage Kanaalweg blijft bereikbaar.
  • Autoverkeer vanaf de westzijde richting het station is geheel gestremd. Fietsers kunnen echter wel tussen 19.00 uur en 7.00 uur gebruik maken van deze aanrijdroute. Het station is bovendien voor fietsers ten allen tijden bereikbaar via de Stationsbrug vanaf de noordzijde.

Goes-Roosendaal

In het weekend, op zaterdag 28 en 29 augustus, werken we over de gehele spoorlijn Goes-Roosendaal aan het spoor. Dit zijn ballastwerkzaamheden. We zorgen met deze werkzaamheden ervoor dat het spoorgrind en het spoor op de juiste hoogte en positie komen te liggen. Na het weekend geven we dit deel van het spoor weer vrij en rijden er weer treinen.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers