Spoorvernieuwing Willemsspoortunnel Rotterdam

Nieuws

Gepubliceerd op 23 november 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:52 uur

3 december start de spoorvernieuwing tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Vandaag begint daarom de campagne 'ProRail vernieuwt' over de werkzaamheden.

Bekijk: Werkzaamheden spoor Rotterdam december 2016 en januari 2017

Werkzaamheden

De sporen en de bovenleiding in en rondom de Willemsspoortunnel zijn aan vervanging toe. Daarom gaan we aan het werk tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Ook werken we aan het onderhoud van de tunnelbuizen. De perrons op station Rotterdam Blaak en station Rotterdam Zuid vernieuwen én verlagen we en de stations krijgen een nieuwe vloer en nieuw meubilair. Reizigers kunnen daardoor straks makkelijker gelijkvloers de trein instappen. 

Het werk wordt uitgevoerd in de periode van 3 t/m 18 december 2016 en 7 t/m 22 januari 2017. Je leest hier meer over op prorail.nl/werkzaamheden-rotterdam

ProRail vernieuwt 

Om reizigers goed te informeren over alle werkzaamheden en de gevolgen ervan, loopt sinds voorjaar 2013 onze publiekscampagne 'ProRail vernieuwt'. Deze campagne legt in woord en beeld uit waar, waarom en hoe we sporen en stations vernieuwen. Met advertenties in dagblad Metro en in regionale en lokale kranten informeren wij reizigers de komende weken over onze werkzaamheden in Rotterdam.

Ook digitaal

Reizigers op een perron of in de trein zijn vaak druk bezig met hun telefoon. Daarom zijn alleen krantenadvertenties en posters op de stations niet voldoende. Met gebruik van location based advertising voor smartphones plaatsen we informatieve banners op veel bezochte sites als NOS.nl, NU.nl, Facebook, Funda, Buienradar, Marktplaats en Telegraaf. Daarnaast adverteren we op de 9292 reisinformatieapp en zetten we Google Adwords in.

Kijken terwijl je wacht

Ook Rail TV wordt ingezet. We vertonen korte filmpjes over de werkzaamheden op de perrons van stations Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid, Leiden Centraal, Eindhoven, Zwolle en ‘s Hertogenbosch. Ook kun je ze zien in de stationshallen van Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Amersfoort, Eindhoven en Breda.

Voorkom verrassingen

Ga voorbereid op reis en check je reisplanner. Op onze werkzaamhedenkaart zie je waar nog meer gewerkt wordt. 

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers