Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorwerk in Utrecht vanaf zaterdag 11 augustus

Nieuws

10 augustus 2018

Vanaf aankomend weekend (11 augustus) tot 27 augustus voeren we verschillende spoorklussen uit op station Utrecht Centraal en aan de oostkant van het station, op het traject tussen Utrecht Centraal en de A27. Daarbij sluiten we aan op de 16-daagse buitendienststelling van het spoor, tussen Bunnik en Ede-Wageningen/Rhenen.

Spoorvernieuwing

Het gaat om enkele restpunten van de spoorvernieuwingen op Utrecht Centraal en om groot onderhoud op het spoor richting Arnhem. Zo vernieuwen we dwarsliggers, verrichten we werk aan kabels en leidingen en de bovenleiding. Ook brengen we verbeteringen aan aan de railinzetplaats bij de overweg Mereveldseweg en aan de inzetplaats voor calamiteiten bij de Koningsweg.

Perrons en middentunnel

De perrons van de sporen 3, 4 , 5  en 7 worden opnieuw bestraat en aangepast. Door ze op hoogte te brengen wordt het in- en uitstappen voor treinreizigers straks een stuk comfortabeler.
Voor de opslag van de materialen is een depot ingericht bij Tussen de rails. De aannemer probeert het transport van het bouwmateriaal zoveel mogelijk via het spoor te regelen om de hinder voor de omgeving te voorkomen.
De renovatie van de middentunnel op het station is inmiddels in de eindfase. Op maandag 27 augustus gaat de middentunnel weer open voor de treinreizigers.

Werkzaamheden combineren

De werkzaamheden op station Utrecht Centraal zijn zeker niet de enige op dit traject. Zo wordt in Driebergen-Zeist een spoordek ingeschoven en een nieuwe verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. In Veenendaal worden twee onderdoorgangen onder het spoor geschoven.
ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om deze grote werkzaamheden tussen Utrecht, Driebergen en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is bewust gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn. Zo wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt.
Reizigers tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen wordt geadviseerd de routeplanner van NS te raadplegen voor een aangepast reisadvies. De trein naar het Spoorwegmuseum (Maliebaan) komt tot 19 augustus te vervallen. Bezoekers aan het museum kunnen gebruik maken van de stadsbus.


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers