Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorwerk rond Schiphol op schema

Nieuws

18 november 2018

Honderden mensen werken dit weekend aan grootscheepse spoorvernieuwing bij Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam. Het werk ligt op schema, dus maandagochtend rijdt alles naar verwachting weer als een zonnetje. Met dank aan ieders inzet en aan de reizigers voor hun begrip!

Wat hebben we gedaan?

Tussen Amsterdam en Sloterdijk zijn zes wissels en 1300 meter spoor vernieuwd. Voor het transport van de wissels is zwaar materieel ingezet, zoals ballasttreinen om het spoorgrind aan te voeren en de Kirowkraan, de grootste spoorkraan in Nederland.

In totaal zijn hier zo'n vfijhonderd personen mee bezig geweest. Op station Amsterdam Sloterdijk is de perronhoogte aangepast, zodat alle reizigers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen.

Stroomvoorziening Schiphol Airport

Op station Schiphol is zaterdag de installatie voor de stroomvoorziening vernieuwd. Op zondag reden er weer treinen tussen Schiphol Airport en Utrecht. Bij Hoofddorp zijn vanaf vrijdag enkele 'overloopwissels' geplaatst, waarmee tussen twee parallelle sporen van spoor kan worden gewisseld. Er ontstaat zo meer ruimte op het spoor om treinen bij te sturen.

Werkzaamheden zijn slim gecombineerd

Het spoor rond Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam wordt zeer intensief gebruikt. Het moet dus goed onderhouden worden. En op zijn tijd moet je het vernieuwen. Door grote onderhouds- en verniewingswerkzaamheden slim te combineren wordt de hinder voor reizigers zoveel mogelijk beperkt.

Logistieke opgave

De impact van het spoorwerk op het treinverkeer was groot, omdat ProRail met aannemers Strukton Rail en VolkerRail op heel veel locaties tegelijk aan het werk was. NS heeft honderden snelbussen ingezet en tal van reizigers geholpen met hun bagage.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers