Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Spoorwerk tussen Den Haag en Rotterdam voorbij: bedankt voor het geduld

Nieuws

21 augustus 2017

De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en Rotterdam zijn weer voorbij. Het spoor ligt er voorlopig weer netjes bij. ProRail wil reizigers, vervoerders en spoorwerkers bedanken voor het geduld en het harde werk dat vorige week plaatsvond.

Tot eind dit jaar is ProRail bezig met een grote vernieuwingsoperatie op het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Zaterdag 12 tot maandag 21 augustus hebben we een belangrijke stap gemaakt naar voltooiing van dat werk.

Den Haag-Delft-Rotterdam

Tussen Den Haag Laan van NOI en Delft hebben we zestienhonderd dwarsliggers en vijf wissels vervangen. Gelijktijdig zijn vijfduizend nieuwe dwarsliggers tussen Delft en Rotterdam gelegd.

Combineren van werkzaamheden

Om de overlast voor reizigers en vervoerders te minimaliseren, hebben we zo veel mogelijk werk gecombineerd. Daarom zijn we ook aan de slag gegaan met damwanden, betonplaten en straatwerk op de perrons van de stations Moerwijk en Delft Zuid. Op station Rijswijk hebben we de tunnelverlichting vervangen en op station Delft zijn hekken geplaatst en damwanden getrokken bij de noordelijke toerit van de tunnel.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers