Spoorwerk tussen Groningen en Buitenpost gereed

Nieuws

6 mei 2020

De afgelopen periode is veel en divers werk verzet aan het spoor in het Noorden. De werkzaamheden zijn dinsdagmiddag 5 mei afgerond.

Tien dagen en veel werk

In een periode van ruim tien dagen is dag en nacht gewerkt op verschillende plekken aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). Maar liefst drie stations – Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn  – zijn verbeterd om het reizen vanaf deze stations comfortabeler te maken. Ook is een keerspoor aangelegd in Zuidhorn voor de pendeltrein tussen Zuidhorn en Groningen. We hebben een aantal wissels geplaatst en het nieuw aangelegde spoor aangesloten op het al bestaande spoor. Complexe werkzaamheden aan de beveiliging liepen helaas iets uit, waardoor ook een deel van 5 mei nog nodig was om het werk klaar te krijgen.

Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.
Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.
eld_file_image_title_text[und][0][value]":"Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren."},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"media_original","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren."}},"attributes":{"alt":"Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.","title":"Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.","class":"media-element file-media-original","data-delta":"1"}}]]Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.
Werkzaamheden bij spoorovergang De Gast. De overweg is vernieuwd en er is een nieuw overpad voor voetgangers en fietsers gerealiseerd.
Werkzaamheden bij spoorovergang De Gast Zuidhorn. De overweg is vernieuwd en er is een nieuw overpad voor voetgangers en fietsers gerealiseerd.

(Werkzaamheden bij spoorovergang De Gast. De overweg is vernieuwd en er is een nieuw overpad voor voetgangers en fietsers gerealiseerd.)Het nieuwe wissel van in totaal 140 meter bij Zuidhorn

(Een monteur bevestigt een kabelgoot tussen de sporen in Grijpskerk. )Een monteur bevestigt een kabelgoot tussen de sporen in Grijpskerk. 

(Controle op de brug Hoendiep voor het in dienst geven van het 2e spoor )Controle op de brug Hoendiep voor het in dienst geven van het 2e spoor. 

(Een monteur aan het werk in een relaiskast)Een monteur aan het werk in een relaiskast.

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden eind 2020

Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.      

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers