Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorwerkzaamheden weekend van 24 en 25 november

Nieuws

15 november 2018

In het laatste weekend van november werken we aan het spoor in Naarden Bussum. Zo wordt onder meer de aanleg van de onderdoorgang bij de Karnemelksloot in Naarden voorbereid. In het weekend van 24, 25 en 26 november 2018 wordt het spoor buiten dienst gesteld en werkt de aannemer dag en nacht door.

52 uur

Er rijden dat weekend geen treinen tussen Weesp en Hilversum Centraal. De buitendienststelling start zaterdag 24 november om 01.00 uur en eindigt op maandag 26 november om 05.00 uur.

De werkzaamheden gaan dit weekend 52 uur aaneengesloten door en kunnen geluids-, licht- en trillingshinder met zich meebrengen. Omdat er ook tijdens de nacht wordt doorgewerkt kunnen deze vooral in de nacht als hinderlijk worden ervaren.

Wat gaan we doen?

Bij de Karnemelksloot waar de onderdoorgang komt, wordt een damwandkuip gebouwd voor de onderdoorgang van de Voormeerpassage. Om deze damwandkuip aan te brengen moet het spoor daar tijdelijk worden verwijderd. Ook moet de bovenleiding verschoven worden. Nadat de damwandkuip is aangebracht wordt het spoor en de bovenleiding weer terug gebracht naar de oorspronkelijke staat.

In de week voorafgaand aan de buitendienststelling wordt aan de Naardermeer zijde een damwand gedrukt. In de week na de buitendienststelling wordt de damwand gedrukt aan de Voormeer-zijde. Het plaatsen van damwanden brengt geluidshinder met zich mee. Na dit weekend worden er ook nog werkzaamheden uitgevoerd vooruitlopend op de buitendienststelling van 3 tot en met 26 augustus 2019. Deze werkzaamheden vinden zoveel mogelijk op de dag plaats.

Informatieavond

Op donderdag 15 november vindt vanaf 18.30 uur een inloopavond plaats in het gemeentehuis Gooise Meren (Brinklaan 35, Bussum) over de diverse spoorprojecten rond Naarden-Bussum. Hier ben je van harte welkom voor meer informatie en kun je vragen stellen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers