Sporen op de schop in Naarden-Bussum

Nieuws

28 juni 2016

Bij station Naarden-Bussum liggen veel ongebruikte sporen, vanuit een ver verleden. Doordat er 5 sporen naast elkaar liggen zijn de overwegen onnodig breed en daardoor liggen de slagbomen lang dicht. Dat gaan we oplossen.

Spoorvernieuwing, overwegen en rondje Naardermeer

Begin 2018 gaan we aan de slag met spoorvernieuwing rond station Naarden-Bussum. Er worden drie sporen verwijderd en de twee resterende sporen worden volledig vernieuwd. Denk aan kabels, bovenleiding, ballast en dwarsliggers. De overwegen worden smaller gemaakt en dat scheelt straks tijd voor het wegverkeer. Naarden-Bussum kent bovendien nog een op afstand bediende overweg op de Comeniuslaan. Dat wordt een automatische beveiligde overweg. Nog meer goed nieuws: we bouwen een onderdoorgang voor fietsers, voetgangers én dieren onder de spoorlijn die het Naardermeer doorkruist. In samenwerking met Natuurmonumenten. Dan kan iedereen ongehinderd van een 'rondje Naardermeer' genieten. Alles moet eind 2018 klaar zijn.

Informatie-avond voor omwonenden

Er staat veel te gebueren in Naarden-Bussum, ook de stationsomgeving wordt vernieuwd. Om alle omwonenden en andere geïnteresseerden goed te informeren is er op 5 juli een inloopavond, vanaf 18 uur in hotel Jan Tabak.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers