Sporen weg in Zuidbroek

Nieuws

28 september 2020

In de nacht van 11 op 12 september koppelden we de oude zijsporen op station Zuidbroek af van het hoofdspoor Groningen-Winschoten. Dit was het startmoment om de oude sporen te verwijderen. Inmiddels zijn de sporen weg en ontstaat er ruimte voor de verbreding van het middenperron en de nieuwe wissels.

Er wordt gewerkt

Vanaf maandag 14 september merkt Zuidbroek dat er gewerkt wordt. Strukton Rail verwijderde spoorgrind, spoorstaven en dwarsliggers (spoorbielzen) in een rap tempo. Ook is er een werkterrein ingericht met bouwkeet, ruimte voor opslag van materialen en voor het zeven van spoorgrind voor hergebruik. Het zijn allemaal voorbereidingen voor de periode van 10 t/m 19 oktober (herfstvakantie) waarin het middenperron verbreed wordt en er nieuwe wissels komen bij het station. 

  • Het materiaal staat klaar
    Het materiaal staat klaar
  • Visualisatie van het nieuwe perron in Zuidbroek
    Visualisatie van het nieuwe perron in Zuidbroek

Nieuwe wissels liggen klaar

De nieuwe wissels zijn zo ontworpen dat treinen er met een hogere snelheid doorheen kunnen rijden, waardoor de sneltrein tussen Groningen en Winschoten sneller op bestemming is. De wissels liggen nu te wachten in de fabriek om straks in de herfstvakantie kant en klaar ingehesen te worden. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers