Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Staatssecretaris komt langs op Kijfhoek en bij Waalhaven Zuid

Nieuws

3 juni 2020

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Spoor) bezocht woensdag 3 juni spoorgoederenemplacementen Kijfhoek in Zwijndrecht en Waalhaven Zuid in het Rotterdamse havengebied. De staatssecretaris wilde zelf zien en horen wat er gebeurt in de spoorgoederensector in het algemeen en op Kijfhoek en Waalhaven Zuid in het bijzonder. Op deze emplacementen speelden de afgelopen jaren verschillende complexe problemen.

Bij spoorgoederenemplacement Kijfhoek waren ook de CEO Nanouke van ’t Riet van DB Cargo Nederland en burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht te gast. Ans Rietstra, chief operational officer (COO) van ProRail, fungeerde als gastvrouw.

Lange adem

Ans Rietstra: “Mooi dat de staatssecretaris samen met andere belanghebbenden zelf een kijkje komt nemen in het havengebied. Het blijft een zaak van de lange adem om alles op orde te krijgen waar we keihard aan werken.”

Waalhaven Zuid

Bij het bezoek aan emplacement Waalhaven Zuid sloten ook Pieter Hazejager en Arno van Deursen van spoorgoederenvervoerders Captrain en Lineas aan. Zij hebben als vervoerder dagelijks te maken met onze infrastructuur.

Samenwerking

ProRail werkt samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeenten en de spoorgoederensector aan oplossingen voor de korte en de lange termijn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers