Stand van zaken - mei 2017

Nieuws

30 mei 2017

Met het programma PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer) wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu de capaciteit van het spoor beter benutten en waar nodig uitbreiden. Het doel van PHS is om op de drukste trajecten in Nederland zes intercity's en zes sprinters per uur, per richting te laten rijden. Hiervoor zijn op verschillende plaatsen in Nederland aanpassingen aan het bestaande spoor nodig.

In Weesp onderzoekt ProRail in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu welke aanpassingen nodig zijn aan het spoor en het station, om het spoor met twee sporen (van zes naar acht) te verbreden, zodat ook op de lijn Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad iedere tien minuten een Intercity en iedere tien minuten een Sprinter kunnen rijden. In bijgaande nieuwsbrief (pdf) leest u over de huidige stand van zaken en de verwachte vervolgstappen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers