Start aanleg voetgangerstunnel Coevorden

Nieuws

25 september 2018

De gemeente Coevorden en ProRail werken samen aan de bouw van een onderdoorgang (tunnel onder het spoor) nabij het station van Coevorden. Deze tunnel verbindt straks het centrum van Coevorden met de Holwert. Binnenkort start aannemer Heijmans met de werkzaamheden

Inrichten bouwterrein

Begin oktober start aannemer Heijmans met voorbereidende werkzaamheden en richten ze het bouwterrein naast het spoor in ter hoogte van de toekomstige tunnel. Het werkterrein wordt aan beide zijden van het spoor afgeschermd met bouwhekken.

Indrukken damwanden

Voor het maken van de bouwkuip voor de nieuwe onderdoorgang worden ten zuiden van het Bakkerscafe (het voormalige Van Gend en Loosgebouw) tijdelijke damwanden ingedrukt. Deze werkzaamheden vinden overdag en op werkdagen plaats in de periode 15 – 19 oktober (tussen 07:00 en 19:00 uur). Vanuit oogpunt van zorgvuldigheid wordt het bouwproces nauwlettend gevolgd met meetapparatuur dat op panden in de buurt is aangebracht.

CSM-wanden

De betonnen toeritbakken naar de tunnel bouwen we met zogenaamde 'Cutter Soil-mix' wanden (CSM). Deze worden gemaakt door met een kraan, voorzien van een frees, de plaatselijke grond te mengen met een bindmiddel (cementmengsel) waardoor er een grondkerende wand ontstaat.

Inloopspreekuur

De aannemer heeft tijdens dit project een kantoor aan de Parallelweg 31 in gebruik. Met ingang van woensdag 3 oktober kunt u hier elke eerste woensdag van de maand terecht tussen 15:00 en 16:30 uur om de plannen te bekijken en of vragen te stellen.

Planning werkzaamheden

Wanneer?Wat?
Oktober 2018Inrichting van de bouwplaats, werkzaamheden aan damwand en CSM-wand
November 2018Inbrengen van 'gelinjectie' in de grond, ten behoeve van beheersing van grondwater
December 2018Ontgraven van de voorbouwlocatie
Januari-april 2019Voorbouwen van de betonnen tunnelbak
20-24 april 2019 (Paasweekend)Inschuiven tunnelbak onder het spoor
Mei-augustus 2019Maken wanden van de hellingbakken en afbouw van de vloeren
September 2019Oplevering ruwbouw van de tunnel
Eind 2019Inrichting en afwerking tunnel en hellingbakken
2020Aanleg P=R terrein, fietsenstalling, busstation en pleinen

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers