Start bomenkap voor de spoorverdubbeling

Nieuws

28 september 2016

Donderdag 29 september start aannemersbedrijf BAM met het rooien van bomen voor de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn.

Uitspraak voorzieningenrechter

Tot en met 31 augustus kon beroep worden ingediend tegen het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het kappen van bomen aan de Galjoenstraat, Thomas à Kempisplantsoen en Cremerstraat. Er werd één beroep bij de Raad van State en een voorlopige voorzienig ingediend. Hierdoor konden de kapwerkzaamheden begin september niet worden opgestart.
De voorzieningenrechter bij de Raad van State besloot deze week dat de door hen getroffen voorlopige voorziening wordt gewijzigd. De voorlopige voorziening blijft alleen nog  van toepassing op veertien bomen. De bomen die vanaf donderdag worden gerooid, vallen allemaal binnen het Tracébesluit aangegeven gebied waarop de verleende vergunning van toepassing is.

Start werkzaamheden

BAM start donderdag 29 september vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal met de werkzaamheden. In de deelgebieden Thomas à Kempisplantsoen en Cremerpark (exclusief de Wilgenhof) worden vanaf 10 oktober de bomen gerooid.  De aannemer werkt dagelijks van 07.00 tot uiterlijk 19.00 uur.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers