Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Start bouw nieuw onderstation in Hilversum

Nieuws

10 november 2023

ProRail gaat vanaf november van dit jaar beginnen met een nieuw onderstation langs het spoor tegenover het wandelpad in Hilversum. In een onderstation wordt de stroom die we van de netbeheerder op ons eigen netwerk krijgen, geschikt gemaakt voor het treinverkeer. De werkzaamheden zullen duren tot eind september 2024.

Brand

“Enkele jaren geleden werd het oude onderstation door brand getroffen” vertelt Sander Gorissen, projectmanager bij ProRail. “Nu zijn we klaar om het volledige onderstation te vervangen. Wat dit project speciaal maakt, is vooral het unieke ontwerp van het nieuwe onderstation.”

Een impressie van het nieuwe onderstation
Een impressie van het nieuwe onderstation

Planning

Voordat het nieuwe onderstation wordt gebouwd moet het oude gebouw gesloopt worden. Aannemer ElektroRail gaat de werkzaamheden uitvoeren. Vanaf 13 november begint de aannemer met de sloopwerkzaamheden tot aan het eind van dit jaar. De opbouw van het nieuwe onderstation start begin januari 2024 en de werkzaamheden zullen uiterlijk eind september 2024 gereed zijn.

Onderstations zijn een belangrijk onderdeel van het spoor en staan door heel Nederland. Jeroen Strikkers, bouwmanager bij ProRail, legt uit: “Doel van dit werk is om een duurzaam en toekomstbestendig nieuw onderstation te realiseren. Dit is nodig om nu en in de toekomst de treinen te kunnen laten rijden.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers