Start bouw noodweg Winsum

Nieuws

Gepubliceerd op 13 december 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:58 uur

De onbewaakte overweg Voslaan in Winsum wil ProRail zo snel mogelijk afsluiten en daarom leggen we een noodweg aan. De bouw is vanmorgen gestart en de machines zijn de wei in!

Meeden

Nu verbindt de Voslaan nog twee boerderijen met de openbare weg en steekt daarbij het spoor over. Het bouwverkeer voor de aanleg van de noodweg maakt gebruik van de Meeden als toegang tot de bouwlocatie, zodat de smalle Voslaan zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor de aanwonenden.

Oostzijde

De nieuwe tijdelijke weg die ProRail aanlegt over de grond van Stavenga leidt het verkeer naar de openbare weg zónder het spoor over te steken. De noodweg komt parallel aan de oostzijde van het spoor van de Voslaan tot de Meeden. Daar kan het bestemmingsverkeer ook het spoor oversteken door gebruik te maken van de bewaakte overweg.

Januari

De weg wordt gemaakt van beton, dat moet uitharden als het is gestort. Daarom kan gemotoriseerd verkeer waarschijnlijk eind januari 2017 van de weg gebruik maken. We onderzoeken of het mogelijk is om de weg eerder open te stellen voor fietsers.

Tijdelijk

De weg is tijdelijk, want de definitieve oplossing stellen we later vast. Daarover zijn betrokken partijen in gesprek.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers