Start geotechnisch onderzoek

Nieuws

20 december 2019

Om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden moeten er ter hoogte van station Weesp sporen worden bijgebouwd. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu ProRail opdracht gegeven de mogelijkheden uit te zoeken en hen te adviseren. Om dat te kunnen doen is informatie over de draagkracht van de grond noodzakelijk.

Werkzaamheden

Vanaf half januari 2020 vindt gedurende vijf maanden aan beide kanten van het spoor (tussen Amsterdamrijnkanaal en Vechtbrug) een zogenoemd geotechnisch onderzoek plaats. In totaal worden er 175 sonderingen uitgevoerd. Een beperkt aantal sonderingen vinden plaats op parkeerplaatsen en toegangswegen. Op de dag van uitvoering wordt u verzocht elders te parkeren.

Tevens vinden enkele onderzoeken plaats langs het fietspad. Tijdens de uitvoering zal het fietspad tijdelijk versmald zijn, maar wel toegankelijk en begaanbaar blijven. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bedrijf Fugro. De werkzaamheden geven geen geluidshinder.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers