Start grote spoorvernieuwing Eindhoven

Nieuws

Gepubliceerd op 4 augustus 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 12:51 uur

Zaterdag 5 augustus start in de vroege ochtend de grote spoorvernieuwing ten westen van station Eindhoven. ProRail en aannemer Swietelsky vernieuwen dan in negen dagen tijd 15 wissels en meerdere stootjukken. Een mega-klus dus.

Hard aan de slag 

Na de laatste trein wordt het spoor in de nacht van op zaterdag buiten dienst genomen. Vanaf dat moment is er beperkt tot geen treinverkeer meer mogelijk tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch / Tilburg. Met groot materieel worden bestaande wissels opgebroken en afgevoerd. Daarna kan worden gestart met de aanvoer van nieuw materieel. Voor de uitvoering staan tientallen spoorwerkers gereed.  

Geen of beperkt treinverkeer 

Vanaf zaterdag 5 tot en met zondag 13 augustus is er geen of beperkt treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Boxtel. Als alternatief vervoer zet NS voor haar reizigers bussen in. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner kort voor vertrek te checken voor het meest actuele reisadvies en rekening te houden met 15 tot 30 minuten extra reistijd afhankelijk van het traject en het tijdstip van reizen.  

ProRail vernieuwt 

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet ook in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen. 

 

 

 

 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers