Start onderzoek spoortalud station Barendrecht

Nieuws

3 maart 2021

Op dinsdag 2 maart is Deltares, in opdracht van ProRail en samen met de gemeente Barendrecht, gestart met een grondonderzoek in het spoortalud bij station Barendrecht. We onderzoeken waarom het talud op verschillende plekken is verzakt en er gaten in de grond zitten.

Onwenselijke situatie

Om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan doordat mensen op het spoortalud kunnen klimmen, is het talud afgezet met hekken. “Dit is uiteraard een onwenselijke situatie, vooral voor de bewoners die al een tijdje tegen deze hekken aankijken,” zegt projectleider Kees van Dongen van ProRail. “Daarom zoeken we samen met de gemeente uit wat de verzakkingen en gaten veroorzaakt, zodat we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen.”

We zoeken uit wat de oorzaak is, zodat we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Kees van Dongen Projectleider bij ProRail

Onderzoek

Voor het onderzoek wordt de nooduitgang ter hoogte van het busplein uitgegraven. Met behulp van een geo-elektrische metingen kijken deskundigen of er holtes of beschadigingen in het talud zijn. Ook wordt gekeken naar de zakking van de bodem onder het talud. Het uitgraven van het talud kan tijdelijk enige hinder voor het verkeer geven, doordat de benodigde materialen in de buurt worden opgeslagen.

Vervolg

In juni verwachten we de resultaten van het onderzoek. We streven ernaar om dan korte termijn-maatregelen te kunnen nemen, zodat de hekken weg kunnen. Ook hopen we dan meer te vertellen over mogelijke structurele oplossingen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers