Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Start voorbereidende werkzaamheden Emmen Zuid

Nieuws

16 juli 2020

In opdracht van de provincie Drenthe leggen we bij station Emmen Zuid een extra spoor en een tweede perron aan. Door het nieuwe spoor wordt de dienstregeling verbeterd: treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks passeren bij het station. Treinreizigers zijn hierdoor straks minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle. Vanuit de onderdoorgang in de Nieuw Amsterdamsestraat maken we trapopgangen naar de beide perrons. Het nieuwe perron krijgt een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het huidige perron. De gemeente Emmen legt een nieuw voorplein aan de zuidzijde aan. Aannemer VolkerRail start binnenkort met de werkzaamheden, in december 2021 is het project gereed.

De meeste werkzaamheden vinden overdag plaats. Om nachtelijk geluidsoverlast te voorkomen, worden werkzaamheden in de nacht zoveel mogelijk beperkt. Voor kabel- en leidingwerkzaamheden zal enig nachtwerk nodig zijn. Op dinsdag 28 en woensdag 29 juli plaatsen we veiligheidshekken langs het spoor bij station Emmen Zuid. Zo kan er overdag naast het spoor worden gewerkt terwijl de treinen blijven rijden.

Weekendwerk

Tijdens vier weekenden wordt er aaneengesloten gewerkt en kunnen er vanwege de werkzaamheden geen treinen rijden. Het gaat om het weekend van 7 t/m 9 november 2020, 22 t/m 25 mei 2021, 3 t/m 6 augustus 2021 en 6 t/m 9 november 2021.

Planning op hoofdlijnen 

Eind juli/augustus 2020

Inrichten bouwterrein ten zuiden van het station en plaatsing keten bij parkeerterrein ten noorden station, kabel- en leiding werkzaamheden

November 2020 Maken bouwkuip met damwanden ter hoogte van de toekomstige trapopgangen vanuit de tunnel

Periode tussen nov. 2020 en mei 2021 (overdag)

Maken trapopgangen vanuit de onderdoorgang Nieuw-Amsterdamsestraat, bovenleidingsmasten plaatsen en relaishuis bouwen (aan het eind van het bestaande perron richting Nieuw Amsterdam)

Mei 2021

Bovenleiding maken en seinen plaatsen

Periode tussen mei en augustus 2021 (overdag)

Aanleg perron, nieuw spoor bouwen
Augustus 2021  Aanbrengen hellingbaan perron, afwerken bovenleiding

Periode tussen Augustus en november 2021 (overdag)

Aanbrengen perronmeubilair, kabel- en leidingwerkzaamheden

December 2021

Inbrengen wissels, tweede spoor en tweede perron Emmen Zuid in gebruik

 

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Gebruik dan het contactformulier op www.prorail.nl/contact. In geval van spoed of extreme hinder kunt u bellen met 0800-7767245 (gratis).
Daarnaast houdt VolkerRail vanaf oktober 2020 elke eerste woensdag van de maand een inloopspreekuur in de bouwkeet ten noorden van het station. Voor vragen over de uitvoering en een toelichting op de planning kunt u hier tussen 15:00 en 16:00 uur terecht.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers