Start (voorbereidende) werkzaamheden in Kampen

Nieuws

1 februari 2017

Samen met de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Kampen werken wij aan de verbetering van de Kamperlijn, de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen. In de periode tussen juni en september 2017 wordt deze geheel vernieuwd en voorzien van bovenleiding, zodat per december 2017 met elektrische treinen gereden kan worden. In Kampen beginnen we binnenkort al met het verwijderen van de in onbruik geraakte sporen op het terrein achter het tankstation van Esso aan de Spoorstraat.

Nachtelijke werkzaamheden

Om overdag te kunnen werken aan het verwijderen van de oude sporen, plaatsen we vooraf hekken tussen het spoor voor de trein Zwolle-Kampen en de overige sporen die opgebroken worden.
Dit zogenaamd 'safety fence' wordt 's nachts geplaatst, omdat deze werkzaamheden niet gelijktijdig met het treinverkeer uitgevoerd kunnen worden. Ook wordt het terrein afgeschermd met bouwhekken vanaf de zijde van het Esso tankstation.
Aansluitend worden de sporen in de daguren opgeruimd.

Bouw onderstation IJsselmuiden

Op de locatie van de voormalige laad-en losplaats achter het Esso tankstation komt een zogenaamd 'onderstation'. In dit gebouw wordt straks de wisselspanning van de energieleverancier (10.000 Volt) getransformeerd en gelijkgericht naar 1.800 Volt gelijkspanning die vervolgens doorgegeven wordt aan de bovenleiding. De bouw start in maart en de werkzaamheden vinden overdag en op doordeweekse dagen plaats.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers