Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Start voorbereidende werkzaamheden tussen station Zwolle en Herfte

Nieuws

11 januari 2019

Vanaf maandag 21 januari start aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail met de spoorverdubbeling tussen station Zwolle en Herfte. De aannemer voert eerst enkele voorbereidende werkzaamheden uit zoals de aanleg van een tijdelijke inrit bij de Deventerstraatweg voor het bouwverkeer dat naar het werkterrein richting Herfte rijdt v.v..

Naast de tijdelijke inrit voor het bouwverkeer voert NoorderSpoort ter hoogte van de Mimosastraat en de Hortensiastraat werkzaamheden uit aan kabels en leidingen. Om ruimte te maken voor al dit werk is de aannemer genoodzaakt bomen te kappen. Dit wordt tot een minimum beperkt en met de gemeente is afgesproken dat na de werkzaamheden nieuwe bomen (zoveel mogelijk op dezelfde plek) worden terug geplant.

Spoorverdubbeling, bouw dive-under en vernieuwing RGS-terrein

Vanaf september 2018 is NoorderSpoort gestart met de vernieuwing van het opstelterrein voor de treinen bij Hogeschool Windesheim. Deze maand wordt met de werkzaamheden richting Herfte gestart. Vanaf het voorjaar tot en met najaar 2020 verdubbelt NoorderSpoort tussen station Zwolle en de splitsing bij Herfte het bestaande spoor van twee naar vier sporen. Bij Herfte komt een dive-under zodat de treinen naar Emmen en richting Meppel elkaar in de toekomst ongelijkvloers kunnen kruisen. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”.

Spooruitbreiding Zwolle-Herfte

De vernieuwing van de service- en opstelsporen voor treinen bij Hogeschool Windesheim is onderdeel van het project “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”. Bij dit project wordt ook het spoor tussen station Zwolle en de splitsing bij Herfte verdubbeld van twee naar vier sporen. Ook komt er zogenaamde dive-under bij Herfte. Met deze vrije doorkruising kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen straks in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten. Alle bouwwerkzaamheden aan het spoor moeten uiteindelijk leiden tot een snellere en betere treindienstregeling tussen het noorden en de Randstad.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers