Start werk aan Kamperlijn

Nieuws

13 januari 2017

Donderdagmiddag 12 januari is het startsein gegeven voor de verbeteringswerkzaamheden aan de Kamperlijn. Vertegenwoordigers van provincie Overijssel en de gemeenten Kampen en Zwolle en ProRail onthulden samen het bouwbord bij Station Stadshagen.

Samenwerking

Bij het geven van het startsein gaven alle partijen hun betrokkenheid aan. Gedeputeerde Boerman is blij dat het werk nu gaat beginnen, want deze investeringen maken de lijn duurzaam en robuust. Wethouders van Zwolle en Kampen noemden vooral de betekenis van de verbinding die deze lijn tussen hun steden brengt en van de stations voor hun stad: Kampen krijgt een upgrade van het huidige station, Zwolle krijgt er zelfs een nieuw station bij en heeft nu eindelijk ook 2 stations. ProRail regiodirecteur Mulder sprak over het belang van deze lijn voor het grote spoorknooppunt Zwolle en ziet er naar uit als de trein in december van dit jaar al over het vernieuwde traject rijdt.

Stations, sporen en bovenleiding

De verbetering van de Kamperlijn, het 13 kilometer lange spoortraject tussen Zwolle en Kampen, is nu officieel van start zodat in december 2017 de elektrische treinen kunnen gaan rijden. Bij het werk aan de Kamperlijn gaat het om de aanleg van het nieuwe station Zwolle Stadshagen, de elektrificatie en spoorvernieuwing van de Kamperlijn en de aanpak van station Kampen. De werkzaamheden starten met de aanleg van station Zwolle Stadshagen ter hoogte van de Belvédèrelaan. Onder dit station komt een nieuwe onderdoorgang voor voetgangers, fietsers en autoverkeer als extra ontsluiting voor de wijk Stadshagen.

Skyline

In juni start het werk aan het 13 kilometer lange spoortraject door de aanleg van onder andere 200 bovenleidingmasten en het vernieuwen van het spoorgrind (ballast), de bielzen (dwarsliggers) en spoorstaven. Bij station Kampen wordt het perron langer en breder en komt er een nieuw plein voor het station voorzien van bankjes met uitzicht op de IJssel en de skyline van Kampen.

Klik voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Kamperlijn.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers