Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Startschot nieuw treinstation ‘Triangel’ in Waddinxveen

Nieuws

27 januari 2017

Stiekem zijn we eind vorig jaar al begonnen, maar vanochtend hebben provincie, gemeente en ProRail de aftrap gedaan voor de bouw van een nieuw treinstation in Waddinxveen.

Station

‘Waddinxveen Triangel’ komt op het traject Alphen aan den Rijn–Gouda, in de nieuwe woonwijk Park Triangel. Het nieuwe station komt zo’n 1,5 kilometer ten zuiden van het bestaande station Waddinxveen  te liggen. Met dit nieuwe station wordt niet alleen deze wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook de bestaande wijk Zuidplas en het bedrijventerrein Coenecoop. Onder het spoor bouwt ProRail een fiets- en voetgangerstunnel. Fietsers kunnen dan veilig en makkelijk naar de oostzijde van het dorp komen, en naar het bedrijventerrein Coenecoop.  

R-net

Sinds december 2016 rijden er nieuwe treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De treinen zijn van de NS en rijden onder de vlag R-Net . Onder deze naam rijden bussen, trams en metro’s en nu dus ook treinen in de randstad, allemaal met dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling. In het najaar gaan er meer van deze treinen rijden op dit traject.

Nog een nieuw station

ProRail bouwt op het traject Alphen-Gouda nog een nieuw station: Boskoop Snijdelwijk. Door de twee nieuwe stations wordt dit traject straks aantrekkelijker voor reizigers. De twee nieuwe stations bouwen we in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De bouw is onderdeel van de kwaliteitsverbetering van het traject Alphen aan den Rijn-Gouda. Hierbij werkt de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS, de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Werkzaamheden

Als gevolg van de vele werkzaamheden zal er de komende tijd geregeld overlast zijn voor reizigers en omwonenden. Wij beseffen dat dit hun geduld op de proef stelt en doen er alles aan hinder tot een minimum te beperken.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers