Startschot voor spoorprojecten Naarden-Bussum

Nieuws

16 mei 2019

Deze week gaven ProRail, NS en de gemeente Gooise Meren bij station Naarden-Bussum het startschot voor het eerste deel van de verbouwing van het station door de onthulling van het bouwbord. Er gaat gewerkt worden aan het station. Het monumentale station van Naarden-Bussum wordt toegankelijker en ruimer. Aannemer K_Dekker gaat als eerste aan de slag met perron 1.

Door de spooraanpassingen die dit jaar worden gerealiseerd, neemt het aantal reizigers op perron 1 toe. Het station wordt daarvoor dit jaar beter toegankelijk gemaakt door een extra brede doorgang van de hal naar perron 1 te realiseren. Tevens wordt dit perron verbreed, zodat er meer ruimte voor reizigers ontstaat. De huidige fietsenstallingen worden verplaatst en krijgen een plek naast het perron. Er komen groenbakken en nieuw perronmeubilair. Er komt een nieuwe ingang aan de westzijde van het station.

Diverse spoorprojecten

ProRail werkt aan diverse spoorprojecten in de omgeving van station Naarden-Bussum. Zo wordt het spoor rondom station Naarden-Bussum aangepast van 5 naar 2 sporen en worden wissels verwijderd. Daardoor kunnen treinen veiliger en sneller doorrijden. Een onderdoorgang onder het spoor nabij de Karnemelksloot in Naarden zorgt ervoor dat de noord en zuidkant van het Naardermeer verbonden worden. Fietsers en wandelaars kunnen het bekende 'rondje Naardermeer' dan afmaken. Een aantal nieuwe faunapassages  zorgt ervoor dat dieren het spoor veilig kunnen oversteken. Bekijk de animatie voor een overzicht van alle projecten in Gooise Meren.

Buitendienststelling augustus: 23 dagen geen treinen

ProRail werkt in augustus 23 dagen achter elkaar aan de spoor- en stationsvernieuwing in Naarden-Bussum. De werkzaamheden duren van 2 augustus tot en met 25 augustus. Het gaat om diverse spoorprojecten in de omgeving van Naarden-Bussum. Zo wordt het spoor rondom station Naarden-Bussum aangepast van 5 naar 2 sporen en worden wissels verwijderd. Daardoor kunnen treinen veiliger en sneller doorrijden.In augustus rijden er 23 dagen geen treinen omdat ProRail dan ruim 3 weken achter elkaar 24/7 werkt aan de spoor- en stationsvernieuwing.

De werkzaamheden duren van 2 augustus tot en met 25 augustus. In die periode rijden er geen treinen tussen Hilversum/Bussum-Zuid en Weesp, en een beperkte periode ook geen of minder treinen tussen Weesp en Amsterdam Centraal/Amsterdam Zuid, Weesp en Almere/Amersfoort. Van woensdag 14 augustus tot en met vrijdag 23 augustus rijden geen tot zeer beperkt treinen tussen Weesp en Amsterdam Centraal.

Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd, door bijvoorbeeld vervangend busvervoer of omreizen.

 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers