Station Arnhem vanaf nu Arnhem Centraal

Nieuws

20 november 2015

Gisteren werd de nieuwe stationshal van Arnhem in het bijzijn van duizenden belangstellenden feestelijk geopend. Als klap op de vuurpijl maakten president-directeur Pier Eringa van ProRail en CEO Roger van Boxtel van NS bekend dat station Arnhem officieel Arnhem Centraal gaat heten.

Bekijk: Opening station Arnhem Centraal

Met de naamsverandering gaat een langgekoesterde wens van de gemeente Arnhem in vervulling. NS en ProRail werken er momenteel hard aan om de naamswijziging zo spoedig mogelijk zichtbaar te maken.

Eerste station Centraal buiten Randstad

De gemeente Arnhem is mede-eigenaar van het station. Het station van de Gelderse hoofdstad wordt hiermee het zesde station van Nederland dat de titel Centraal mag dragen en de eerste buiten de Randstad. De andere stations zijn: Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Leiden Centraal.

Spaarzaam in naamswijzigingen

Jaarlijks worden meerdere aanvragen ingediend voor naamswijziging van stations. Deze worden meestal ingediend door gemeenten. NS en ProRail zijn spaarzaam in het toewijzen van naamswijzigingen, omdat het veelvuldig wijzigen van stationsnamen de herkenning bij reizigers niet ten goede komt.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers