Station Blerick wordt vernieuwd

Nieuws

13 maart 2017

Station Blerick gaat dit jaar flink op de schop. De perrons worden vernieuwd, er komt een nieuwe hellingbaan naar spoor 4 en het stationsmeubilair wordt vernieuwd. Deze week wordt gestart met het inrichten van het bouwterrein.

De perrons op station Blerick zijn verouderd en toe aan vervanging. De twee zijperrons worden vernieuwd en deze krijgen dezelfde constructie als het zogenaamde middenperron, namelijk zand met keerwanden. Alle perrons krijgen een nieuwe in- en uitstaphoogte. Ook wordt de bestrating vernieuwd en komt er in de zomer nieuw stationsmeubilair.

Hellingbaan

Om het station beter toegankelijk te maken voor reizigers met een functiebeperking, maar ook bijvoorbeeld voor reizigers met een kinderwagen of zware koffers, komt er een hellingbaan naar spoor 4. Hierdoor kunnen meer mensen zelfstandig het perron bereiken. Het is de bedoeling het station over een paar jaar ook te voorzien van liften.

Gelijkvloerse instap

Om te zorgen dat iedereen zelfstandig kan reizen is afgesproken dat alle perrons in Europa dezelfde in- en uitstaphoogte krijgen. Als ook alle reizigerstreinen aan deze nieuwe instaphoogte voldoen, hebben reizigers in de toekomst overal een gelijkvloerse in- en uitstap. Inmiddels voldoet meer dan de helft van alle stations in Nederland aan deze norm en daar komt Blerick dit jaar dus bij.

Planning werkzaamheden

ProRail en aannemer Knipscheer starten deze week met het inrichten van het bouwterrein. Het station blijft gewoon toegankelijk. Met Pasen (15/16/17 april) en in de weekenden van 29/30 april en 13/14 mei rijden er minder treinen en kunnen treinen van andere perrons vertrekken dan normaal gesproken. We adviseren reizigers in deze periodes voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers