Station Boskoop Snijdelwijk geopend met koffie en chocola

Nieuws

11 december 2017

Regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail stond maandagochtend vroeg op Boskoop Snijdelwijk om het spiksplinternieuwe station te openen. Dat deed zij samen met vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Alphen aan den Rijn en NS. De eerste treinen stopten zondag 10 december op het station op de route Alphen - Gouda. Maandag was er koffie en chocola voor de reizigers.

Bekijk: Opening station Boskoop Snijdelwijk

Reizigers uit de omliggende wijk Snijdelwijk kunnen vanaf nu vier keer per uur dicht bij huis op de R-net trein stappen. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het nieuwe station en het stationsplein. ProRail realiseerde het nieuwe station in R-net stijl in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Via trappen en een hellingbaan wordt het perron goed bereikbaar. Wachten kan in de overdekte wachtruimte op het perron.

Stationsplein

Op het stationsplein is een grote fietsenstalling gerealiseerd, met overdekte fietsenrekken, fietskluizen en bromfietsplekken. Daarnaast zijn extra parkeerplaatsen en een Kiss & Ride-strook.

Verbeteren bereikbaarheid regio

Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De provincie Zuid-Holland wil hiermee, in samenwerking met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen de bereikbaarheid van de regio verbeteren. Andere belangrijke stappen waren de introductie van de R-net treinen in december 2016 en de frequentieverhoging van twee naar vier treinen per uur per richting afgelopen september. In het voorjaar volgt de opening van het tweede nieuwe station op de lijn, Waddinxveen Triangel. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers