Station Breda: je kunt er ook wonen

Nieuws

7 september 2016

Nog één nachtje slapen en dan openen we het nieuwe station in Breda. Nou ja, station, eigenlijk is het veel meer dan een station. Je kunt er zelfs in wonen. Zoals Jozé en Rik van Loon die één van de 147 appartementen hebben gekocht.

Perfect in het midden

Jozé en Rik van Loon kochten een appartement op de vierde etage met een riant uitzicht over de wijk Belcrum in Breda. Jozé: “Waarom zou je in het station willen wonen, vragen mensen ons wel eens. Nou heel simpel. Mijn man werkt in Best en ikzelf werk in Bergen op Zoom. Breda ligt dan perfect in het midden. Toen we nog in Putte woonden, ging hij met de auto naar zijn werk en ik met de bus, maar nu horen we meer ‘bij de wereld’ ervaren we. Je bent onderweg altijd onder de mensen. Voor mij als medewerkster bij het VVV adviseerde ik mensen altijd om het openbaar vervoer te nemen. Nu breng ik het in de praktijk. Heerlijk!

Verliefd op het uitzicht

We wonen hier nu twee jaar en hebben het erg naar onze zin. We genieten op ons balkon van de levendigheid bij het station. Vooral op zondagavonden is het hier leuk met al die studenten die met hun bagage afgezet worden door hun ouders. Of van de taxichauffeurs die mopperen op automobilisten die op hun taxiplaats parkeren. We fietsen vaak naar de stad en sinds de tunnel  open is, lopen we ook vaak. Het fijne van ons appartement is dat we door de ramen een heel breed uitzicht hebben. Daar was ik meteen verliefd op toen ik hier voor het eerst kwam kijken. Met oud & nieuw hadden we hier het beste uitzicht op het vuurwerk. Schitterend.

Altijd leven in de brouwerij

Ook al is het hier een druk stukje Breda, waar wij wonen is het relatief rustig. Dat maakt het ook bijzonder. Er komt steeds meer contact tussen de bewoners. In dit blok wonen oudere mensen, maar ook jonge gezinnen met kleine kinderen. Heel gevarieerd. Al met al zijn we erg blij dat we de stap naar Breda en deze woning gezet hebben. Altijd leven in de brouwerij!”

Station Breda

NS, ProRail en de gemeente Breda hebben samen met de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks in Breda een prachtig en uniek station neergezet met een ontwerp dat past bij de allure van een HSL-station en recht doet aan de stad Breda. De bouw is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrages van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant.

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we de komende tijd samen met onze partners veel vernieuwde stations. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

Dit verhaal verscheen eerder op de website van ViaBreda en werd geschreven door Walter van de Calseyde.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers