Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Station Castricum klaar voor de start

Nieuws

30 april 2019

Eind april. We staan aan de start van de grote verbouwing van station Castricum. Tot zomer 2020 gaan omwonenden en reizigers te maken krijgen met de werkzaamheden. Wat staat er de komende tijd in grote lijnen te gebeuren? Aannemer K_Dekker voert het project in twee fases uit, te beginnen aan de duinzijde van het station en op het perron.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden hebben gevolgen voor de treinreizigers. Zij moeten rekening houden met meer reistijd om de fiets of auto te parkeren en op het station te komen. De perrontunnel wordt namelijk afgesloten tijdens de bouwperiode.

Duinzijde

In de eerste fase tot en met najaar 2019, werken we op het perron en aan de duinzijde van het station en is de tunnel aan deze kant afgesloten. U kunt het perron bereiken via de perrontoegang tussen Kramersweg/Mient, of via de stationsingang aan de stationsweg. Voor de daarop volgende tweede fase van het project worden reizigers aan de dorpszijde omgeleid. Daar komen we tegen die tijd uitgebreid op terug.

(Nachtelijke) werkzaamheden mei en juni

Vanaf de nacht van 19 op 20 mei tot en met de nacht van 3 op 4 juni, werkt de aannemer zo'n 3 nachten per week aan de verwijdering van een deel van de perronkap. Dit is nodig om ruimte te maken voor de aanbreng van een bouwkuip in het daarop volgende weekend. Vanaf de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juni tot uiterlijk dinsdagmorgen 11 juni (Pinksteren) brengen we een hiervoor damwanden aan. De werkzaamheden veroorzaken geluids- en trillingshinder. De werklocatie is verlicht en er zal materieel aan- en afrijden. In dit Pinksterweekend rijden er geen treinen op dit traject. Raadpleeg daarom voor uw reis de NS reisplanner voor een aangepast reisadvies.

Verbouwing station

Het gebeurt allemaal niet voor niets. Aan beide zijden van het station komt een nieuwe waaiervormige trap. De perrontunnel krijgt een opknapbeurt en via drie nieuwe transparante liften maken we vanuit de tunnel het perron beter toegankelijk. Op het perron komt nieuw meubilair en een kiosk. De bloemenwinkel krijgt een nieuwe plek en ook het oude carillon wordt teruggeplaatst. Het station is straks toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler. Zonder tegenslag is het vernieuwde station Castricum zomer 2020 gereed.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers