Station Castricum krijgt fikse facelift

Nieuws

19 april 2018

Station Castricum stamt uit 1969, dus het is de hoogste tijd om het bijna 50 jaar oude station een nieuw uiterlijk te geven. De gemeente en ProRail ondertekenden woensdag 18 april de overeenkomst. Eind 2020 is de stationsvernieuwing klaar.

Hoe komt het nieuwe station eruit te zien?

Station Castricum is voor veel mensen de toegang tot het naastgelegen duingebied. Strand, duin en zee zijn belangrijke uitgangspunten voor de stationsvernieuwing. Er komen aan beide kanten luifels van stevig wit tentdoek. Het station wordt ook transparanter: aan de kant van het spoor komt een glazen wand voor beschutting van de reizigers.

Toegankelijkheid wordt beter

De oude perrontunnel krijgt een fris en licht uiterlijk, met nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Rechte en brede trappen geven meer ruimte. En drie nieuwe liften in de tunnel verbeteren de toegankelijkheid voor mindervaliden en reizigers met koffers. zich naar het perron kunnen begeven.

Nieuw stationsmeubilair

ProRail vernieuwt al het meubilair op het perron, zoals bankjes, prullenbanken en wachtruimtes vernieuwen. NS laat een nieuwe kiosk op het perron bouwen om reizigers nog beter te bedienen.

Carillon komt terug!

Last but not least: het carillon wordt opgeknapt en door ProRail teruggeplaatst bij het nieuwe station. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum en was verwijderd vanwege de bouw van de nieuwe fietsenstalling.

Planning

Na het tekenen van de projectovereenkomst volgt de aanbesteding. De bouw begint eind van dit jaar en het nieuwe station wordt eind 2020 wordt opgeleverd.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers