Station Nieuwerkerk aan den IJssel krijgt make-over

Nieuws

6 september 2021

ProRail start 6 september met het opknappen van station Nieuwerkerk aan den IJssel. We voeren diverse cosmetische ingrepen uit. We maken het station grondig schoon, herstellen beschadigingen en we geven het station een nieuw likje verf. Half november ziet het station er weer fris uit.

Verfwerk en reparaties

Het reinigen van het station gebeurt ’s nachts, zodat we reizigers niet tot last zijn. Als alles schoon is, starten we met het verfwerk en de reparaties aan het beton op de trappen naar de perrons toe. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. Het station blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

In de nacht van 2 op 3 oktober en van 3 op 4 oktober 2021 rijden er geen treinen op station Nieuwerkerk aan den IJssel. Dan werken we aan onderdelen die dicht bij de spoorbaan staan, zoals de perronoverkapping.

Grondige renovatie

Herstelwerkzaamheden aan het viaduct worden begin 2022 uitgevoerd. De planning daarvoor is nog niet rond. Een meer grondige renovatie van het station staat gepland voor 2025. Dan worden onder andere de perrons vernieuwd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers