Station Oisterwijk en Tilburg Universiteit verlost van overpaden

Reizigers op station Oisterwijk en station Tilburg Universiteit hoeven vanaf vandaag geen sporen meer over te steken om de perrons te bereiken. Na een week keihard werken, ligt er in Oisterwijk een nieuwe onderdoorgang en is in Tilburg het onbeveiligde overpad vervangen door een nieuwe, veilige entree.

Tijdens de afgelopen herfstvakantie is er door de aannemers en ProRail 24 uur per dag doorgewerkt rondom Oisterwijk en Tilburg. Om de hinder voor de reizigers te beperken is er voor gekozen meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren. Hoewel iedereen zijn uiterste best heeft gedaan om te zorgen dat het treinverkeer vanochtend kon worden hervat, hadden we helaas toch te kampen met enkele storingen. Bovendien werd deze zelfde morgen een spoorbrug aangereden in Tilburg waardoor er veel treinen uitvielen. We begrijpen dat dit buitengewoon vervelend is voor de reizigers en betreuren de overlast die mensen hiervan hebben ondervonden. 

Nieuwe, veilige onderdoorgang in Oisterwijk 

In Oisterwijk kunnen reizigers vanaf nu gebruik maken van een onderdoorgang. Bovendien kreeg het station er een entree aan de achterzijde bij. De komende maanden worden de liften geïnstalleerd. Totdat deze klaar zijn is perron 1 voor mensen die slecht ter been zijn alleen bereikbaar via de centrumzijde. Het aan de overkant gelegen perron 2 is bereikbaar via de Schijfstraat. Hier ligt een tijdelijk toegangspad naar het perron met een hellingbaan. 

Nieuwe perron station Tilburg Universiteit

Van 3,5 meter naar ruim 8 meter breed; een enorme verbetering voor de reizigers die gebruik maken van station Tilburg Universiteit. Op het nieuwe, verbrede perron is voldoende ruimte voor bankjes en een fatsoenlijke wachtruimte. Het onbeveiligde overpad is opgeheven. Daarvoor in de plaats is er nu een nieuwe toegang die niet meer over het spoor gaat. Station Tilburg Universiteit heeft nog een overpad en dat is beveiligd. Reizigers kunnen dus veilig de perrons bereiken. 

ProRail verbetert het spoor 

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Gepubliceerd op