Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Station Susteren wordt vernieuwd

Nieuws

15 maart 2019

Deze week start de vernieuwing van station Susteren. Het station krijgt onder meer nieuwe bestrating, nieuwe ledverlichting en nieuw stationsmeubilair.

Eerst perron 1

Als eerste gaat perron 1 op de schop. Hiervan worden de zogeheten keerwanden vernieuwd. Ook krijgt het perron nieuwe, duurzame perrontegels die zijn beoordeeld volgens het volgens het Cradle to Cradle principe. Dit houdt in dat het productieproces van de tegels is doorgelicht op materiaalkeuze, hergebruik en invloed op mens en milieu.

Nieuwe meubilair en nieuwe verlichting

Het station krijgt ook ander stationsmeubilair. Banken, prullenbakken, wachthokjes en de informatieborden worden allemaal vernieuwd. Ook de omroepinstallatie en de verlichting worden vervangen. Het station krijgt ledverlichting waardoor het energieverbruik flink naar beneden gaat.

Overzicht werkzaamheden

De werkzaamheden op perron 1 starten deze week en duren tot en met 26 april. In het weekend van 6 en 7 april vinden er continu werkzaamheden plaats. Er rijden dat weekend geen of minder treinen tussen Roermond en Sittard. Later dit jaar zal ook perron 2 worden vernieuwd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers