Station Waddinxveen Triangel is af

Reizigers tussen Alphen aan den Rijn en Gouda kunnen vanaf maandag 12 februari gebruikmaken van het nieuwe station Waddinxveen Triangel. Op donderdag 15 februari vieren ProRail, NS, provincie Zuid-Holland en gemeente Waddinxveen de officiële opening.

Elk kwartier een trein

Met de openstelling van het nieuwe station is er weer een belangrijke stap gezet op het traject Alphen-Gouda. Reizigers kunnen vanaf het nieuwbakken station Waddinxveen Triangel elk kwartier op de trein stappen in de richting van Gouda en Alphen aan den Rijn. Ook de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel tussen bedrijventerrein Coenecoop en woonwijk Park Triangel is dan gereed, net als het stationsplein, met een grote fietsenstalling, een kiss- & ridestrook en parkeerplaatsen.

Hoogwaardig OV in Zuid-Holland

Het nieuwe station maakt onderdeel uit van de plannen voor hoogwaardig openbaar vervoer van de provincie Zuid-Holland. Samen met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn werkt de provincie aan een betere bereikbaarheid van de regio. Gezamenlijk investeren zij in een flinke kwaliteitsverbetering van de spoorverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Waddinxveen Triangel is een van de twee nieuwe stations op dit traject. Het andere station is Boskoop Snijdelwijk, waar reizigers sinds december 2017 van kunnen gebruikmaken.

Gepubliceerd op