Stations in de toekomst: draaibaar en duurzaam?

Nieuws

11 mei 2017

Het Niftarlake college uit Maarssen heeft de Eureka!Cup 2017 gewonnen. Het vierkoppige team had het meest innovatieve idee bedacht voor HET station van de toekomst.

Winnend ontwerp

Het team had in hun ontwerp goed rekening gehouden werd met diverse factoren. Zo had het team berekend dat met een draaibaar perron er sneller in- en uitgestapt kan worden en mensen beter verdeeld zijn over de trein. Ook hadden zij rekening gehouden met duurzaamheid en comfort. Verder was het prototype erg mooi gemaakt en was het enthousiasme van de groep aanstekelijk. 

Prijs

Als beloning wordt de hele klas van het winnaarsteam door ProRail getrakteerd op een inspirerende ProRaildag. Tijdens deze dag krijgen zij een kijkje achter de schermen van de spoorwereld.

De Eureka!Cup

De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van HAVO-VWO en voor VMBO 1e en 2e jaars. Samen met bedrijven worden er ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Met de Eureka!Cup gaan jongeren aan de slag met een realistisch en technologisch ontwerpvraagstuk en bedenken ze innovatieve oplossingen voor hun opdrachtgever.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers