Stations voor de toekomst

Nieuws

11 oktober 2016

Onlangs werden de nieuwe stations Vaartsche Rijn, Breda en Harderwijk opgeleverd. Met de opening van Utrecht op 7 december in het vooruitzicht kunnen we met recht trots zijn op de ontwikkeling en bouw van prachtige monumenten van de toekomst.

Grootste stationsverbouwingsoperatie

Deze opleveringen zijn onderdeel van de grootste stationsverbouwingsoperatie sinds het bestaan van het spoor in Nederland. Vanaf 2006 werkt ProRail aan de gelijktijdige verbouwing van de Nieuwe Sleutel Projecten. Het doel is verbinding maken met het Europese hogesnelheidsnetwerk, groter, moderner en beter ingepast in de stedelijke omgeving met meer ruimte en comfort voor de reiziger.

En dat alles met de winkel open!

Bureau Spoorbouwmeester en Atelier Rijksbouwmeester organiseren op 11 oktober een symposium in Utrecht om terug en vooruit te kijken rond het thema Nieuwe Sleutel Projecten. Ronald Nomes zal daar als directeur Stations een blik werpen op de rol van ProRail bij de ontwikkeling en bouw van deze projecten.

Economische groei

Door hard te werken aan deze stations- en spoorvernieuwing wordt meer treinverkeer mogelijk gemaakt en spoorcapaciteit beter te benut.  Zo draagt ProRail bij aan economische, commerciĆ«le en maatschappelijke waarden voor vervoerders, reizigers en omwonenden. Daarmee bouwen we mee aan de toekomst van steden zoals Utrecht, Breda, Eindhoven en nog veel meer mooie plaatsen in Nederland en daar zijn wij als ProRail trots op.

ProRail opent

Op www.prorail.nl/opent vind je alle actuele informatie over de openingen van nieuwe stations.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers