Ernstige vernieling liften op station Harderwijk

Nieuws

15 april 2022

Twee liften op station Harderwijk zijn door vandalen ernstig vernield. De glazen toegangsdeuren zijn zwaar beschadigd en herstel daarvan kost mogelijk meer dan drie maanden. De stationsmanager van NS doet mede namens ProRail aangifte om schade op de daders te verhalen. Voor afhankelijke reizigers is een noodoplossing.

Voorplein en perron

Beide liften zijn belangrijk voor de toegang van het station. Het gaat om de liften naar het voorplein en naar het perron. De moderne glazen liften op station Harderwijk zijn nu uit veiligheid buiten dienst gesteld. Sommige treinreizigers zijn ervan afhankelijk omdat de trappen voor hen geen alternatief zijn. Met name voor hen is het ontzettend vervelend.

Vandalen sloopten van woensdag 6 op donderdag 7 april de zware beplating en het glas van de deuren van de liften. Met politie wordt nagegaan of er camerabeelden uit de omgeving beschikbaar zijn. Ook getuigen vragen we zich te melden, want dit zware sloopwerk kan haast niet onopgemerkt zijn gebleven.

De liften op station Harderwijk zijn zeker drie maanden buiten gebruik
De liften op station Harderwijk zijn zeker drie maanden buiten gebruik

Reparatie met spoed, maar duurt lang

Uiteraard repareren we met spoed. Maar met name de deuren zijn niet door andere beplating of tijdelijk te vervangen: veiligheidskeuringen zijn streng, zeker als het gaat om de afsluiting van liften. De levering van onderdelen van liften is bovendien een algemener probleem, veroorzaakt door personeels- en materiaaltekorten bij liftleveranciers. Daardoor is de verwachting dat de liften mogelijk meer dan drie maanden buiten dienst zullen blijven. We onderzoeken met deze partijen of alternatieve tijdelijke reparaties mogelijk zijn.

Reizigers die hulp nodig hebben kunnen contact opnemen met Reisassistentie via de website NS.nl. Zij begeleiden reizigers naar een alternatief.

Reisassistentie van NS

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers