Stationstunnel Zwolle blauw verlicht voor ziekte ME

Nieuws

12 mei 2017

De voetgangerstunnel van station Zwolle is op 12 mei blauw verlicht. Vrijwilligers van 'Millions Missing Holland' staan vanmiddag vanaf 15 uur op het plein aan de zuidkant van het station om reizigers te vertellen over de reden. Zij vragen op deze 25e Wereld ME-dag aandacht voor de ziekte Myalgische Encefalomyelitis (ME).

Millions Missing

De naam Millions Missing heeft betrekking op miljoenen ME-patiënten over de hele wereld: hun leven wordt gemist. ‘Lege’ schoenen symboliseren deze gemiste levens. Maar zij missen ook geld voor wetenschappelijk onderzoek naar ME, hard nodig om oorzaak en behandeling te vinden.

Blauw verlicht

ProRail ondersteunt deze actie van Millions Missing Holland door de lampen in de voetgangerstunnel  van Zwolle op blauw te zetten. Blauwe verlichting (bijv. op gebouwen) wordt 12 mei wereldwijd ingezet om uitdrukking te geven aan de droom die ME patiënten koesteren om ooit herstel te vinden en ook om meer aandacht voor deze kwetsbare groep te vragen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers