Steeds meer spoorvrouwen bij ProRail

Nieuws

7 maart 2017

Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die in het teken staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Ook ProRail zet zich graag in om de balans tussen mannen en vrouwen in de organisatie steeds meer in evenwicht te brengen.

Meer vrouwen

Bij ProRail werken veel mannen, maar gelukkig neemt het aantal vrouwen toe. We streven naar een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, ook in de top.  Het aandeel vrouwen in top 80-functies was in 2016 24% en is daarmee gestegen ten opzichte van vijf jaar geleden, toen 19% van de top 80-functies door vrouwen werd bezet. Daarmee zijn we goed op wegv om de doelstelling van 30% vrouwen in de top 80 te behalen. ProRail heeft daarvoor het Charter Talent naar de Top ondertekend, een publiek commitment met heldere afspraken voor het realiseren van diversiteit in de top. Op dit moment is een op de vier ProRail-medewerkers een vrouw.

Spoorvrouwen

Er hebben altijd vrouwen bij de spoorwegen gewerkt, als projectmanager of als treindienstleider. Maar langer geleden ook als overwegwachter. In het archief van Beeld en Geluid in Hilversum vonden we daar een mooi filmpje over de toen 61-jarige mevrouw Kempen, die de slagbomen sluit en de lijnwerkers langs de spoorbaan waarschuwt.

Wil jij ook bij ProRail komen werken? Op www.werkenbijprorail.nl vind je misschien wel jouw nieuwe baan!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers