Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

'Steek veilig over na spoorverdubbeling Zevenaar – Didam – Wehl'

Nieuws

13 september 2019

Bij de feestelijke ingebruikname van de spoorverdubbeling Zevenaar – Didam – Wehl vroeg ProRail vanochtend nadrukkelijk aandacht voor de veiligheid op overwegen. Nu mensen niet één, maar twee sporen moeten oversteken, is het belangrijk dat mensen extra goed opletten omdat er nog een trein van de andere kant kan komen.

Opletten van levensbelang

Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail: “Nog ieder jaar verongelukken er mensen op overwegen. Bijna altijd is dat het gevolg van menselijk gedrag. Zeker nu de situatie is veranderd door de komst van dubbel spoor is het letterlijk van levensbelang dat mensen bij het oversteken goed blijven opletten. De komende tijd zullen we actief campagne voeren om mensen hier blijvend bewust van te maken. Het liefst zouden we van alle overwegen af willen zijn en ze vervangen door onderdoorgangen zoals we dat bij de Babberichseweg hebben gedaan. Voor ons geldt: de meest veilige overweg is geen overweg!"

Lesmateriaal voor scholen

De gewijzigde situatie in Zevenaar, Didam en Wehl is voor ProRail aanleiding om de veiligheid op overwegen extra onder de aandacht te brengen. Zo heeft ProRail scholen in de omgeving lespakketten en gastlessen aangeboden over veiligheid langs het spoor. Basisschool- en middelbare scholieren vormen een kwetsbare doelgroep die we graag bewust willen maken van de risico’s langs het spoor. Het lesmateriaal van ProRail sluit goed aan bij de leef- en belevingswereld van deze scholieren. Wij hopen dat wij aankomende maanden samen met de scholen hier concrete afspraken over kunnen maken. 

Met de trein van Arnhem naar Didam
Met de trein van Arnhem naar Didam

Mooie prestatie

ProRail kijkt met een tevreden gevoel terug op de immense klus die is geklaard. Samen met aannemer Strukton Rail is er hard gewerkt om de Achterhoek en de Liemers beter en sneller bereikbaar te maken. Dat is mede gelukt dankzij een uitstekende samenwerking met alle betrokken partijen waaronder de provincie Gelderland en de gemeentes Zevenaar, Montferland en Doetinchem. Grote winnaar is de reiziger die profiteert van een betere en betrouwbaardere dienstregeling op het traject Arnhem-Zevenaar-Doetinchem.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers