Stemmen kan op 69 stations

Nieuws

12 maart 2019

Reizigers kunnen op 20 maart op bijna zeventig stations hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Stemmen voor, tijdens of na de reis, op weg naar werk of school is wel zo handig. Ook omwonenden zijn welkom.

Traditie: primeur in Castricum

Station Castricum heeft de traditiegetrouw de primeur: het stembureau gaat hier op 20 maart al om 00.00 uur open. Nachtbrakers kunnen dus al vroeg stemmen. 

Stempas en identiteitsbewijs

Inwoners kunnen met een geldige stempas en identiteitsbewijs stemmen op een stationslocatie in hun eigen gemeente. De waterschapgrenzen kunnen overigens afwijkend zijn van de provinciegrenzen. Voor stemmende reizigers is het slim vooraf na te gaan of voor beide verkiezingen op hetzelfde station gestemd kan worden.

 Drukte bij het stemmen

Eerdere jaren maakten veel reizigers gebruik van de stembureaus op de stations en kon het soms druk zijn. We raden reizende kiezers aan om hier rekening mee te houden.
Voor een actueel overzicht van de deelnemende stationslocaties en de openingstijden per locatie kunnen kiezers terecht op ns.nl/stemmen

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers