Stemmen op een record aantal stations

Nieuws

14 maart 2017

Reizigers kunnen 15 maart op een recordaantal van meer dan 60 stations hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. ProRail, NS en de gemeenten bieden de reizigers op een record aantal stationslocaties de gelegenheid om te stemmen.

De primeur in Castricum

Stemmen voor, tijdens of na uw reis, op weg naar werk of school is wel zo handig. Station Castricum heeft de primeur: het stembureau gaat hier al om 00.00 uur open, waardoor treinreizigers van de trein al vroeg kunnen stemmen. Inwoners kunnen met een geldige stempas en identiteitsbewijs stemmen op een stationslocatie in hun eigen gemeente. Met een aangevraagde kiezerspas kan een kiezer bij elk stembureau naar keuze stemmen.

Drukte bij het stemmen

Uit eerdere jaren blijkt dat veel reizigers gebruikmaken van de stembureaus op de stations. Daarom wordt kiezers aangeraden om hier rekening mee te houden. Voor een actueel overzicht van de deelnemende stationslocaties en de openingstijden per locatie kunnen kiezers terecht op ns.nl/stemmen.

NPO 3FM

Op de verkiezingsdag maakt radiostation NPO 3FM van station Utrecht Centraal het leukste stembureau van Nederland. Vanaf dit stembureau zenden zij de hele dag live uit en reizigers zijn welkom om langs te komen!

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers