Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Storing treinverkeer verholpen: woensdag normale dienstregeling

Nieuws

21 augustus 2018

De storing op de verkeersleidingspost Amsterdam is voorbij. De treinen rijden weer. ICT-experts van ProRail hebben vannacht keihard gewerkt om daarvoor te zorgen. Wij betreuren ten zeerste de overlast die voor zo veel reizigers is ontstaan, waarvoor onze welgemeende excuses. 


Toedracht

Om 18:23 dinsdagavond 21 augustus deed zich een storing voor in de systemen van de Verkeersleidingspost Amsterdam waardoor treinen niet meer konden rijden. ICT-specialisten hebben met man en macht gewerkt aan herstel. Om 20:00 uur werkten de systemen weer en konden de treinen weer rijden. Vrijwel direct kwam de storing echter terug. We hebben toen handmatig de systemen bediend waardoor er wel treinverkeer mogelijk was en reizigers naar huis konden worden gebracht.

Systemen stabiel

Vervolgens hebben we de hele nacht gewerkt om de ICT-systemen weer volledig beschikbaar te krijgen. Inmiddels zijn de systemen weer stabiel.

Grondig onderzoek

We hebben vannacht direct een grondig onderzoek opgestart met als doel tot de bodem uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Overlast

Wij realiseren ons dat deze storing grote overlast heeft veroorzaakt voor veel reizigers en voor onze klant NS. Dat spijt ons oprecht.

Update 22:55 (dinsdag 21 augustus): Geen treinverkeer rondom Amsterdam

De grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer is nog niet voorbij. De verwachting is dat de storing deze avond niet meer wordt opgelost. Wel kunnen ProRail en NS weer mondjesmaat treinen laten rijden.

Dit betekent dat er ongeveer een keer per uur een trein in alle richtingen rijdt. ProRail en NS verwachten zo alle reizigers thuis te kunnen brengen. Reizigers kunnen ook zelf opties zoeken om thuis te komen. Bijvoorbeeld door een lift te regelen via #treinpoolen. Het advies blijft gelden om uw treinreis in en naar de regio Amsterdam uit te stellen of een alternatief te vinden. De reisinformatie wordt zo goed mogelijk bijgewerkt. Let goed op de actuele berichten.

Gratis koffie en thee

ProRail en NS is er alles aan gelegen om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen voor de reiziger. Het is nog onbekend wanneer deze storing opgelost is. Aan reizigers die nog op stations wachten, biedt NS waar mogelijk gratis koffie en thee aan. Ook kunnen reizigers waar mogelijk gratis gebruik maken van toiletten op stations. Wij raden reizigers aan om morgen vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

 

Update 20:35 uur

De storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam is helaas teruggekeerd. Wij werken hard aan een oplossing. 

 

Update 20.00 uur

De storing op de verkeersleidingspost Amsterdam is opgelost. Het treinverkeer komt weer op gang. Raadpleeg voor een actueel reisadvies de reisplanner van NS. Excuses voor de overlast!

Update 19.00 uur

Er is op dit moment geen treinverkeer mogelijk rond Amsterdam door een storing op onze verkeersleidingspost. Wij betreuren de overlast.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers