Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Storingsploegen paraat voor herfststorm

Nieuws

5 oktober 2017

Op veel plaatsen in Nederland zorgt de herfststorm vandaag voor overlast. Het leidde op de weg tot de drukste ochtendspits dit jaar en op Schiphol zijn al meer dan 150 vluchten geannuleerd. Bij ProRail staat iedereen paraat. Tot nu toe zijn er op een paar locaties takken en bomen op het spoor gevallen.

Naast bomen en takken die het treinverkeer op sommige trajecten hinderen, zorgden vanochtend ook loslopende dieren voor overlast. Tussen Raalte en Nijverdal ontsnapten er door de harde windstoten paarden bij een hippisch evenement. Vanwege de loslopende dieren reden de treinen tijdelijk met beperkte snelheid. Zo konden ze op tijd kunnen stoppen, mocht één van de paarden het spoor naderen.

Storingsploegen en wegsleepdienst

In het hele land staan onze storingsploegen paraat om ervoor te zorgen dat reizigers hun reis zo snel mogelijk kunnen hervatten. Deze ploegen zijn uitgerust met gereedschappen om het spoor zo snel mogelijk vrij te maken van bomen of takken. Ook staan er wegsleeptreinen klaar om defecte treinen zo snel mogelijk weg te slepen.

Check voor vertrek

Check voor vertrek de actuele situatie op het spoor via je reisplanner. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers